ON LINE ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ελληνικά English
Τα νέα μας
Εγγραφή »
Όνομα χρήστη
Κωδικός
Υπενθύμιση κωδικού »
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ - ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ
ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΕΡΙΩΝ
ΚΑΤΑΙΟΝΙΣΜΟΣ - ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΔΥΚΤΙΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ - ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 
Το «Τρίγωνο» που Συνθέτει την Πυρκαγιά
25.06.2015

ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ: Όπως γίνεται και με εμάς, η φωτιά πεθαίνει χωρίς τροφή. Οι πυροσβέστες εκμεταλλεύονται αυτή την αρχή στις πυρκαγιές δασών και θάμνων καθώς φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες στην πορεία της κύριας φωτιάς. Στο χώρο μιας κουζίνας, το να εξαλείψουμε την καύσιμη ύλη ίσως σημαίνει απλώς ότι πρέπει να κλείσουμε την παροχή αερίου. Ωστόσο, σε άλλους χώρους, μπορεί να είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να εξαλείψουμε την καύσιμη ύλη.

ΟΞΥΓΟΝΟ: Πάλι, όπως συμβαίνει και με εμάς, η φωτιά πρέπει να αναπνέει. Σκεπάστε τη φωτιά με μια φτυαριά χώμα ή με μια αντιπυρική κουβέρτα, και θα την καταστείλετε. Παρεμπιπτόντως, για να σβήσει μια φωτιά δεν χρειάζεται να φτάσει το επίπεδο του οξυγόνου στο μηδέν. Αν μειώσετε το επίπεδο του οξυγόνου από 21 τοις εκατό, που είναι το φυσιολογικό ποσοστό το οποίο υπάρχει στον αέρα γύρω μας, σε 15 τοις εκατό, πολλές ουσίες—για παράδειγμα, εύφλεκτα υγρά αλλά και μερικά στερεά υλικά—δεν θα καίγονται πλέον.

ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ: Η πηγή θερμότητας για την έναρξη μιας φωτιάς θα μπορούσε να είναι κάποια θερμάστρα, ένα μάτι κουζίνας, καλώδια σε μια υπερφορτωμένη πρίζα, μια σπίθα ή ένα κάρβουνο, ένας κεραυνός, η θερμότητα που παράγεται από την αποσύνθεση των φυτών, πτητικές χημικές ουσίες ή διάφορα άλλα πράγματα. Να θυμάστε—αν δείτε καπνό, ιδιαίτερα αν προέρχεται από λίπη ή μαγειρικά λάδια που θερμαίνονται, η αυτανάφλεξη ίσως είναι ζήτημα δευτερολέπτων.

«Επιιστροφή
Αφοι Μαυρουδή
Πυροσβεστικός Εξοπλισμός
Λεωφ. Συγγρού 250, Αθήνα
Τ. 210 9580088
F. 210 9580033
E. info@afoimavroudi.gr
Θα μας βρείτε Google map Facebook